A cégalapítás legnagyobb buktatói amin 10-ből 8-an még mindig elvéreznek, töltsd le e-bookomat amiből megtudhatod mik is ezek!

Már működik a cége, de nehéz döntési helyzetbe került?

Az elmúlt 25 éves könyvelő irodai gyakorlatom során számtalanszor találkoztam olyan esettel, amikor a cégek egy rossz beidegződés, egy rosszul felismert helyzet miatt tanácstalanok. Vagy csak nem biztosak a döntéseikben.

Néha kell egy külső szemlélő, érzelmektől mentes hozzáállással, akit nem kötnek az emberi vagy tárgyi kötelek. Rengetegszer látom, hogy egy-egy helyzethez való görcsös ragaszkodás okoz gondot. Sokszor a jó irány megtalálását az gátolja, hogy a vezetők túlzottan ragaszkodnak érzelmi alapon helyzetekhez. Engem nem köt ez az érzelmi kötődés, így ketten együtt meg tudjuk találni a hibás pontot.

Sokszor a fejlődéshez a vállalkozás átalakítása, a menetrend megváltoztatása szükséges. Közösen megtaláljuk a megoldást.

Jelmondat: Cél, eszköz, korlát. Ennek a hármas tartalomnak a megtalálása a kulcs.

A tanácsadás során a következő fog történni:

  • Átbeszéljük a jelenlegi helyzetet és az Ön által már megfogalmazott vagy remélt célt. Ez nagyon fontos része a tanácsadásnak. Mert célok nélkül nincs értelme bármit lépni.
  • Mi is az eszköz? Én több évre visszamenőleg elemzem a működést a közzétett beszámolók, és a jelenlegi számviteli adatok alapján
  • Felmérjük a vállalkozásban közreműködő emberek kompetenciáit. Néha minden jó, csak nem a megfelelő ember van a megfelelő pozícióban.
  • Felmérjük a pénzügyi helyzetét a vállalkozásnak.
  • Korlát: és ez a legfontosabb paraméter. Tudnunk kell a saját határainkat.

Ha minden fontos kérdésre tudjuk a választ, akkor segítek kialakítani a megoldást. Segítek összeállítani üzleti terveket, közösen megfogalmazzuk a megoldást.

Ha a változások bevezetése megtörtént, akkor még nem vagyunk készen. A bevezetett új folyamatok felülvizsgálata bizony elengedhetetlen.

Ahány cég, annyi probléma. A tanácsadásban való részvételem Önön múlik…