Egyik legnehezebb döntés egy vállalkozás megindítása. A sok apró részlet, a lehetetlenül sok szabály, a kockázattól való félelem, mind egy stressz forrás. Készítettem egy kis könyvecskét, ingyenes, le lehet tölteni.

Hogy még egyszerűbb legyen sok apró részlet megértése, készítettem egy kalkulátort. Az volt a célom, hogy négyféle adózási módszert állítsam egymás mellé. Azt számoltam ki, hogy melyik formációban mennyi adó befizetés fogja terheli a cégünket. És a végén mennyi nettó osztalék marad a zsebünkben. Nyilván ez a kalkulátor nem egy könyvelési segédlet. Hisz képtelenség minden apró részlet szabályt belefoglalni. Akkor olyan bonyolult lenne, hogy az adatokkal való feltöltése is nehézséget okozna. Így persze nem lehet 100 %-ban pontos, de arra feltétlenül jó, hogy megmutassa a jó irányt.

De azért egy kis magyarázat mégis talán jól jön:

Fontos, hogy a kalkulátornál a cégformát a választható lehetőségből rögzítsük. Nem minden adózási forma megengedett minden típusú vállalkozásnál. A színes cellákat töltsük ki, minél több adat van, annál közelebb járunk a jó megoldáshoz.

Ha mégis bonyolult, nem baj. Akkor beszéljünk meg egy találkozót és segítek. A tanácsadásban való részvételem teljesen az Ön igényei szerint alakul.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .